Rosenvold klitlandskabet

Stedet Et engområde tæt ved stranden, her veksler naturen mellem skov, eng og noget som kunne ligne klitter med marehalm.

Område Stedet ligger ned til vejle fjord, der er en stor campingplads, men alligevel er stranden og skovene ikke overrendte. Stranden er af meget god kvalitet og man kan køre i bil næsten helt ned til strandkanten. Rosenvold camping og strand ligger i en dyb dal omkranset af store skove.

Vejviser Startstedet er tankstationen på Bjerrevej 99 i Horsens. Nulstil din triptæller. Drej ud fra tankstationen mod venstre, fortsæt lige ud i krydset. Når din triptæller står på 6,9 skulle du være i Bjerre, ind mod højre er der en vej med skiltet Stouby 10 og Bråskov 3. Drej til højre af denne vej. Følg vejen til den ender i et T-Kryds. Trip 16,8. Drej til højre. Efter 200 meter går der en vej ned til venstre, på skiltet står der Rosenvold 5. Følg den snoede vej gennem byen og drej ned af vejen til venstre med skiltet Rosenvold 4, trip 17,4. Følg vejen til du ser fjorden til højre og campingpladsen til venstre. Lige efter campingpladsen skal du dreje til højre mod lystbådehavnen, så skal du dreje til venstre med det samme ind på den store plads ved stranden. Parker her ved indhegningen af telefonpæle.

Lige modsat indgangen til parkeringspladsen er der en åbning med en bom ind til fyrreplantagen, indgangen er markeret med et skovskilt. Følg den velanlagte sti indtil den drejer mod venstre, her skal du fortsætte lige ud på den lidt mindre sti. Fortsæt af denne sti til den ligesom ender i ingenting, ligeud går der en skråning ned og efter den skal du dreje mod venstre, følg den lille sti gennem moselandskabet. Stien ender ved en større sti, her skal du dreje mod højre, ned til vandet.

På stranden kan du gå mod venstre og se de væltede træer, men vend tilbage og gå mod højre, du kan enten gå langs vandet eller tage stien som fører ind i klitlandskabet. Hold øje med stranden, der kommer en tange som drejer næsten hele vejen rundt og ved lavvande kan man gå i land for enden af den. (fik nu våde fødder sidste gang)

Efter tangen kan du følge stranden eller gå ind i fyrreplantagen for at komme tilbage til parkeringspladsen og den lille lystbådehavn.

Popularitet På havnen og den store plads ved standen er der næsten altid mennesker, men inde i skoven og på engen er der næsten aldrig nogen, jeg har kun mødt nogle spejdere der havde slået lejr der.

Adgangsvej Der er rimeligt gode stier hele vejen og stranden veksler mellem sten og sand, så det er en let tur.

Længde Turen er nok på et par kilometer.

Vurdering Et godt sted til en kort aftentur, hvis du har en hang til Vesterhavets natur kan du få en lille forsmag her.

Opdagelsen Jeg har mange sommeraftener været hernede for at bade, og jeg har altid haft kik på indgangen til den lille skov. Så en dag tog jeg hundene med og udforskede området.

Andet at se Hvis du fortsætter af asfaltvejen du kom ad, til højre ud fra parkeringspladsen, ender du ved Rosenvold slot, det er et flot slot med spir og tårne. Desværre er det ikke åbent for offentligheden, så man må nøjes med at kikke fra vejen. Hvis du vælger denne vej skal du dreje mod venstre ved T-Krydset med skiltet Stenhøj Strand for at komme til hovedvejen igen.


Da jeg er softwareudvikler kommer der lige en reklame for et af mine websites.

lessto familie er et nemt og stille værktøj til at hjælpe familien med alle de aftaler og opgaver der kommer.

lessto familie er enkelt og nemt at bruge. Hele familien bruger samme login og opretter de aftaler og opgaver de har.

Hver morgen får alle i familien en mail med dagens aftaler, aftaler i morgen og de næste 5 dage.

Det giver et hurtigt overblik og intet bliver glemt. lessto familie er et stille værktøj da der ikke er noget som dutter og bibber. Det er bare en mail som hurtig kan gennemlæses hver morgen.

Prøv lessto familie i 3 måneder, kvit og frit.

lessto.dk/familie

Det er et problem hvis det kun er en i familien som husker eller skriver alle aftaler ned. Det er stressende og ting kan blive glemt, hvilket fører til endnu mere stress.

lessto familie er lavet ud fra et simpelt forretningsprincip “getting things done”. Det betyder ikke at man skal lave mere, men at man skriver alle aftaler og oplysninger ned, lige så snart man får ting at vide.

Det kan være skoleintra eller at nogen skal til tandlæge. Simple ting.

Et eksempel er, hvis et af børnene skal gå til fodbold. Når man alligevel er inde på sportsklubbens hjemmeside, så kopier linket til siden ind i familieopgaven “Fodbold”. Skriv i opgaven hvem træneren er, kontakt telefonnr og hvem man skal ringe/maile til ved afbud. Så tager det kun 2 sekunder at finde “Fodbold” og der kan meldes afbud uden stress over hvordan man gør det.

Det er “getting things done”, altid at have de nødvendige oplysninger klar, så man ikke skal stresse og rode rundt for at finde dem.

lessto familie skaber masser af ro i familien da alle ved hvad der skal ske og hvornår.