Gammelstrup slusen

Stedet Et ret stor sø som ligger ret skjult inde i skoven. Der er en næsten jungleagtig skov langs med Gudenåen og der er en flot sluse ved søen.

Område Stedet ligger mellem Vestbirk og Gammelstrup, her er der masser af flot natur. Søen er sikkert en del af de søer og kanaler der blev lavet for at skaffe vand til vandkraftværket ved vestbirksø.

Vejviser Startstedet er tankstationen på Vestbirkvej 14, 8752 Østbirk. Nulstil din triptæller og drej til højre ud fra tankstationen. Fortsæt lige ud i rundkørslen, kør gennem Vestbirk by. Lidt ude for byen går der en vej ind mod højre, trip 2,6 der står Brædstrup 9 og Bredvadsmølle 3 på skiltet. Fortsæt gennem skoven til vejen ender i et T-Kryds trip 4,6. Drej til højre, skiltet viser Brædstrup 5. Lige når du er kørt over broen skal du dreje mod højre igen, der står Gammelstrup 3 på skiltet. Forsæt af vejen gennem skoven og det åbne land langs med Gudenåen. Inde i skoven kommer du forbi et bindingsværks hus inde til venstre, en 100 meter efter huset er der en skovvej med et skovskilt ind mod venstre, trip 6,5 skovvejen går skråt tilbage op i skoven (denne vej skal også udforskes engang). Parker her.

På den anden side af vejen 5 meter længere henne går der en skovvej ind mod højre, det er den vej du skal ned af. Når grusvejen drejer mod venstre skal du gå mod højre af den mindre sti. Du går nu gennem et tæt bevokset område og kommer på et tidspunkt helt tæt på Gudenåen. Stien går så gennem en granskov med høje træer og op af en bakke, kort efter kan du se søen ude til venstre. Når stien ender i et T-Kryds skal du dreje mod venstre. Så går turen langs med søen og slusesystemet. Følg grusvejen som drejer mod venstre lige efter broen og svinger mod højre op gennem skoven. Når grusvejen drejer 90 grader til højre og du kan se det hus den fører op til skal du gå hen til hullet lige frem, kik ned og der er naturstien. Gå ned af skråningen og følg naturstien mod venstre. Efter et stykke tid kommer du til den skjulte jernbanebro, der er en naturtavle i venstre side. Gå lidt tilbage og der er en smal sti ned mod Gudenåen, følg denne sti. Den følger åen og du går i en bue mod venstre. Når du kommer ud på en grusvej er der en bro mod højre. Gå over broen og følg grusvejen. Den drejer mod venstre lige efter broen og når den drejer mod højre er du på samme vej som du startede turen på. Fortsæt op mod asfaltvejen og til venstre kan du se din bil.

Popularitet Dette er igen et af de steder hvor jeg praktisk talt aldrig har mødt nogen. Men der var nu nogle fodspor i mudderet.

Adgangsvej Det er næsten altid sumpet langs med åen, men det er ret gode stier.

Længde Jeg vil tro at hele turen i skoven er på en 3-4 kilometer.

Vurdering Det er et ret godt sted. Glæder mig til at gå ruten en god varm sommerdag.

Opdagelsen Må med skam melde at denne rute er fundet via www.kortal.dk, ville gerne finde et sted hvor man kunne komme lidt tættere på Gudenåen. Så fandt jeg dette sted via luftfotos og jeg var bestemt ikke skuffet da jeg og Nuser udforskede stedet.


Annonce

Der er nu 10 websteder til at gøre hverdagen lidt nemmere.

 

Par energi

Hilsen
Lars fra hemmeligesteder.dk

lessto.dk