Om

Præsentation Jeg hedder Lars og er såmænd bare en elsker at gå i naturen. De sidste mange år har jeg fundet mange steder med mine to hunde. De blev dog gamle og slidte så er det mine børn og familien jeg får med på tur.

Gennem tiden har jeg lært en masse gode steder at kende, nogle spændende og ret hemmelige, andre mere kendte men helt sikkert også værd at besøge. At kalde dem alle for hemmelige steder er nok lidt overdrevet, men det var altså lige det navn jeg fandt på. De fleste steder jeg selv har fundet ligger i nærheden af Østbirk eller i hvert fald i Østjylland, det er nu ikke så mærkeligt for det er jo der jeg bor.

Hvordan finder man et hemmeligt sted De fleste steder har jeg fundet tilfældigt, på en tur var der pludselig en lille sti som så interessant ud. Andre har jeg fundet i skov og naturstyrelsens brochurer, man behøver jo ikke at følge deres ruter til punkt og prikke. Lidt snyd var det da jeg så på luftfotos af de områder jeg har besøgt www.kortal.dk men jeg fandt faktisk en sø jeg ikke anede var der. Stor var min overraskelse, for det er et sted jeg kommer tit, næste tur gik selvfølgelig til søen for at finde og udforske den.

Hvad skal denne side gøre godt for Siden er lavet for sådan nogle som mig selv, nogen der kan lide at gå ture i naturen, gerne steder som ikke er alt for overrendt af andre skovgæster. Kender du det at hvis der står to biler på parkeringspladsen så er der vist lidt for megen trængsel her. Det jeg håber på er dels at få nogle kommentarer og andre billeder for stederne her på siden, måske er der nogen som kender noget andet spændende i området. Det vigtigste er selvfølgelig at der kommer nogle steder og ture fra jer, siden skulle gerne vokse. Det ville være fantastisk at kunne vælge mellem en masse steder, tage ud og se hvad det var for et sted. Hvis der var en side for de forskellige landsdele i Danmark kunne man se noget andet end det normale på ferieturene. Tænk at kunne få lov til at se et hemmeligt sted lige der hvor man nu er på ferie, fundet og beskrevet af en som kender området som sin egen bukselomme.

Måden beskrivelserne er lavet på Vejviseren er forsøgt lavet sådan at hele familien kan være sammen om at finde stedet. Der er et startsted med adresse så det kan findes på krak og så er det bare at køre direkte til startstedet. Det er selvfølgelig ærgerligt hvis man kommer fra den modsatte retning, men nogle af beskrivelserne er med vilje lavet af den pæneste vej. Det er selvfølgelig også op til en selv om man vil finde stedet med det samme. Men tanken var at børnene kunne hjælpe far og mor med at checke vejskilte og triptæller for så at ende det rigtige sted. Startsted er normalt en tankstation, de er lette at finde og flytter sig ikke gennem årene, ligeledes er vejskilte en ret sikker og holdbar måde at vise vej på. Det er værre inde i skoven, men her har jeg forsøgt at finde de steder hvor man kan være i tvivl og beskrive den rigtige vej så præcis som muligt. Måske er der en bedre måde at lave beskrivelserne. Bare at give adressen på stedet er for det første tit svært og det er også alt for nemt. Men måske har i en bedre metode? Jeg glæder mig til at modtage jeres beskrivelser og se hvordan i har grebet det an.

Børn i naturen Det er utroligt vigtig at børn kommer ud og ser den flotte natur og leger i skoven. Problemet er tit at børn ikke gider at vandre eller bare tage på tur for at nyde naturen. For børn skal der være et formål og en gevinst ved at tage på tur. Det er der i de hemmelige steder, børn kan hjælpe i bilen med at finde vej, de kan hjælpe med at finde ruten. Der er et formål med at komme ud.