Rosenvold klitlandskabet

Stedet Et engområde tæt ved stranden, her veksler naturen mellem skov, eng og noget som kunne ligne klitter med marehalm.

Område Stedet ligger ned til vejle fjord, der er en stor campingplads, men alligevel er stranden og skovene ikke overrendte. Stranden er af meget god kvalitet og man kan køre i bil næsten helt ned til strandkanten. Rosenvold camping og strand ligger i en dyb dal omkranset af store skove.

Vejviser Startstedet er tankstationen på Bjerrevej 99 i Horsens. Nulstil din triptæller. Drej ud fra tankstationen mod venstre, fortsæt lige ud i krydset. Når din triptæller står på 6,9 skulle du være i Bjerre, ind mod højre er der en vej med skiltet Stouby 10 og Bråskov 3. Drej til højre af denne vej. Følg vejen til den ender i et T-Kryds. Trip 16,8. Drej til højre. Efter 200 meter går der en vej ned til venstre, på skiltet står der Rosenvold 5. Følg den snoede vej gennem byen og drej ned af vejen til venstre med skiltet Rosenvold 4, trip 17,4. Følg vejen til du ser fjorden til højre og campingpladsen til venstre. Lige efter campingpladsen skal du dreje til højre mod lystbådehavnen, så skal du dreje til venstre med det samme ind på den store plads ved stranden. Parker her ved indhegningen af telefonpæle.

Lige modsat indgangen til parkeringspladsen er der en åbning med en bom ind til fyrreplantagen, indgangen er markeret med et skovskilt. Følg den velanlagte sti indtil den drejer mod venstre, her skal du fortsætte lige ud på den lidt mindre sti. Fortsæt af denne sti til den ligesom ender i ingenting, ligeud går der en skråning ned og efter den skal du dreje mod venstre, følg den lille sti gennem moselandskabet. Stien ender ved en større sti, her skal du dreje mod højre, ned til vandet.

På stranden kan du gå mod venstre og se de væltede træer, men vend tilbage og gå mod højre, du kan enten gå langs vandet eller tage stien som fører ind i klitlandskabet. Hold øje med stranden, der kommer en tange som drejer næsten hele vejen rundt og ved lavvande kan man gå i land for enden af den. (fik nu våde fødder sidste gang)

Efter tangen kan du følge stranden eller gå ind i fyrreplantagen for at komme tilbage til parkeringspladsen og den lille lystbådehavn.

Popularitet På havnen og den store plads ved standen er der næsten altid mennesker, men inde i skoven og på engen er der næsten aldrig nogen, jeg har kun mødt nogle spejdere der havde slået lejr der.

Adgangsvej Der er rimeligt gode stier hele vejen og stranden veksler mellem sten og sand, så det er en let tur.

Længde Turen er nok på et par kilometer.

Vurdering Et godt sted til en kort aftentur, hvis du har en hang til Vesterhavets natur kan du få en lille forsmag her.

Opdagelsen Jeg har mange sommeraftener været hernede for at bade, og jeg har altid haft kik på indgangen til den lille skov. Så en dag tog jeg hundene med og udforskede området.

Andet at se Hvis du fortsætter af asfaltvejen du kom ad, til højre ud fra parkeringspladsen, ender du ved Rosenvold slot, det er et flot slot med spir og tårne. Desværre er det ikke åbent for offentligheden, så man må nøjes med at kikke fra vejen. Hvis du vælger denne vej skal du dreje mod venstre ved T-Krydset med skiltet Stenhøj Strand for at komme til hovedvejen igen.


Annonce

Der er nu 10 websteder til at gøre hverdagen lidt nemmere.

 

Par energi

Hilsen
Lars fra hemmeligesteder.dk

lessto.dk