Den genfundne bro

I 2014 blev den gamle jernbanebro ved Gammelstrup gravet fri. Broen var en del af jernbaneforbindelsen mellem Horsens og Bryrup. Broen blev bygget i 1899 og var dengang den højeste bro i norden. 15 meter over gudenåen.

I 1929 var broen forældet i forhold til standard sporvidden for tog. Da konstruktionen var lavet til 1 meter sporvidde var det for omfattende at ændre hele broens opbygning. I stedet dækkede man det hele til med sand og lavede to rør som gudenåen kunne løbe igennem. I stedet for en bro var der nu en dæmning, med en bro skjult inden i.

Sandet har bevaret broen næsten uden skader og rust. Planen var at grave hele broen fri, male den og lægge planker og rækværk hvor skinnerne var. Det giver gudenåen et helt frit løb under broen og er nu rigtigt godt udflugtsmål.

Den 13 december 2014 blev broen indviet og officielt åben.

Broen fik navnet “Den genfundne bro”

« 1 af 3 »

Stedet En del af naturstien mellem Horsens og Bryrup.

Område Naturstien går her gennem skovområder og øst fra broen ligger vestbirksøerne og det gamle vandkraftværk.

Vejviser Startstedet er Østbirk. Find tankstationen, Vestbirkvej 14. Nulstil din triptæller. Kør ud fra tankstationen og kør til højre op ad bakken. Efter 50 meter, kør lige ud i rundkørslen. På trip 1,8 drejer du ned af vejen til højre lige efter de røde skolebygninger. Fortsæt ud på landet. Vejen svinger og drejer en del. På trip 4,2 er der lavet en fin parkeringsplads til venstre. Parker her. Gå modsat vejen og du ender ved broen. Der er nu kommet fine skilte til som viser vejen til broen.

Popularitet Der kommer rigtig mange mennesker. Der er lavet gode forhold med hytte og spiseplads. Parkeringspladsen er blevet udvidet flere gange. Før broen blev fritlagt var det mest kondiløbere man mødte her. Det er lidt for langt væk for hundeluftere, så der var faktisk ret øde før broprojektet startede.

Adgangsvej Der er en god parkeringsplads og vejen går langs naturstien med asfalt.

Længde Turen er nok ikke ret meget mere end en kilometer i alt.

Vurdering Det er et rigtigt flot område og der er masser af spændende ting i området.

Opdagelsen Området har jeg kendt i mange år. Med hunde og børn har jeg gået over dæmningen hundredvis af gange. På trip 2,6 kan man parkere under broen og gå ned langs Vestbirksøerne og ende ved broen. På trip 3,2 kan man gå langs kanalen til elkraften. På 3,7 ses hovedbygningerne til elkraften og den gamle trikotagefabrik.

Du kan også følge hemmeligesteder på facebook


En lille reklame for mit lessto kontoanalyse system


Det er noget af en øjenåbner at se hvordan dine penge bliver brugt. Få fuldt overblik over din økonomi. Du bestemmer selv hvor dybt du vil gå ned og hvad der er vigtigt.

Ja, lad mig prøve lessto kontoanalyse, gratis i 30 dage. Efter det er prisen kun 25 kr. pr. måned


Tilbud på molotow tusser

Molotow er lige som Posca perfekte til at male på sten.

Molotow er et tysk firma som startede i grafitti kulturen. Meningen var at kunstnerne skulle lave deres værker med tusserne, når alt var klar kunne de snige sig ud og male på tog og broer med Molotow spraymaling.

Det er nu blevet til et stort respektabelt firma som har masser af tegneartikler og maling. Fordelen med Molotow er at tusserne kan skilles ad og der kan skiftes mellem forskellige spidser. Der kan hældes nyt maling på og malingen kan blandes til at opnå den perfekte farve. Selv den lille dyse som lader maling flyde til når spidsen trykkes ned, den kan skiftes. Molotow har masser af forskellige farvenuancer og produkter.

Jeg vil mene at nogen hos Molotow har set på en Posca og har lavet alt det en Posca ikke kan, med at fylde nyt maling på og skifte reservedele. Hvad der er bedst Posca eller Molotow er svært at sige. De opfylder samme behov for at lave perfekte tegninger. Mange siger at Molotow dækker bedre end Posca.

Posca er godkendt til brug i børnehaver da det er rent acrylmaling, det er Molotow ikke for det indeholder en lille smule acetone. Men hvis du er voksen er Molotow en rigtig god tus, der dækker perfekt og har virkelig flotte og glansfulde farver.

Ja, gå til molotow tusser i butikken